De veiligheidscoördinatie voor een vlotte en beschermde werf

Dimar bvba - Wiekevorst - Veiligheidscoördinatie Een veilige werf is cruciaal. Vertrouw daarom op Dimar voor de veiligheidscoördinatie in Heist-op-den-Berg van uw werf. Het multiprofessionele team van Dimar kan alle veiligheidsaspecten zo combineren dat er geen problemen ontstaan voor de werknemers.

Want Dimar neemt veiligheidcoördinatie ernstig. De veiligheidscoördinatoren komen regelmatig langs op de werf voor de opvolging van het dossier. De administratie verloopt correct en op tijd. En dat aan een scherpe prijs.

Veiligheidscoördinatie voor alle soorten werven

Veiligheidscoördinatie is verplicht op alle bouwwerven waar tenminste twee aannemers gelijktijdig of na elkaar werken uitvoeren. Het is ook verplicht op werven waar risicovolle werken gebeuren. Dimar levert de ideale veiligheidsoplossing voor alle soorten werven, groot en klein.

Want er wordt een onderscheid gemaakt tussen bouwwerken met een totale oppervlakte kleiner dan 500 m² en bouwwerken die groter zijn dan 500 m².

Bij kleine werven, zoals het bouwen of renoveren van woningen en kleine appartementsgebouwen, moet de architect een veiligheidscoördinator aanstellen, meestal voor rekening van de bouwheer. Beide partijen ondertekenen de overeenkomsten met de veiligheidscoördinator. In de praktijk is het vaak de bouwheer of opdrachtgever die op zoek gaat naar een veiligheidscoördinator.

Met Dimar bent u zeker van een veilige werf

De veiligheidscoördinator van Dimar stelt een aantal documenten op:

  • In de ontwerpfase: het V&G-plan (veiligheids- en gezondheidsplan) met alle relevante informatie over veiligheid
  • Tijdens de uitvoeringsfase: regelmatige bezoeken aan de werf en werfverslagen met opmerkingen en adviezen
  • Bij het einde van de werken: het postinterventiedossier met alle informatie die voor latere werkzaamheden van belang zijn. Alle coördinatiedocumenten worden aan de opdrachtgever gegeven.

Veiligheidscoördinatie volgens de regels

Hier zijn enkele nuttige links met informatie over de regelgeving:

Vragen? Laat van u horen

Heeft u vragen over de veiligheidscoördinatie van Dimar, het studiebureau in Heist-op-den-Berg? Neem dan vandaag nog contact op. De specialisten van Dimar staan klaar om u te helpen.