EPC voor verkoop & verhuur

Uw nieuwe woning is (bijna) klaar en u verkoopt of verhuurt uw huidige woning of appartement, dan dient u een EPC-attest te laten opstellen.

We komen daarvoor ter plaatse (!) om de toestand vast te stellen.  Op basis van het plan (indien beschikbaar) en gegevens over de aanwezige materialen en technieken, wordt een EPC-berekening gedaan.  Daaruit volgt het EPC-attest waarop het EPC-kengetal vermeld staat en dat bovendien 10 jaar geldig is.  Dit kengetal heeft u nodig om de verhuur of verkoop van de woongelegenheid te kunnen publiceren (via immo, notaris, website, ...). 

Voor een recente nieuwbouw (en in uitzonderlijke gevallen ook bij zeer grondige renovatie), is het EPB-attest geldig als EPC-attest !  Opgelet dus : in de meeste gevallen is een EPB-attest bij recente verbouwing of renovatie niet geldig als EPC-attest !  Contacteer ons voor meer duidelijkheid !

In het geval u een woning verkoopt die dateert van vóór 1 oktober 1981, dient er tevens een keuring van de elektriciteit te gebeuren.  In het andere geval wordt verondersteld dat de installatie conform is en een geldig verslag aanwezig is ...

Dimar bvba, Morkhovensweg 45 bus 4,2222 Wiekevorst, Ligging, tel.: 014 27 00 00 (24/24 bereikbaar!!!), Fax: 014 27 00 09, dimar@dimarbvba.be, BTW BE0866.899.787