EPC-attest voor verkoop en verhuur

HEIST o/d berg

Is uw nieuwe woning (bijna) klaar of verkoopt of verhuurt u uw huidige woning of appartement? Dan dient u een EPC-attest te laten opstellen. Doe een beroep op studiebureau DIMAR voor EPC-attesten voor verkoop en verhuur in regio Wiekevorst.

Hoe gaat het in zijn werk?

We komen ter plaatse om de toestand vast te stellen. Op basis van het plan (indien beschikbaar) en gegevens over de aanwezige materialen en technieken, wordt een EPC-berekening gedaan. Daaruit volgt het EPC-attest waarop het EPC-kengetal vermeld staat en dat bovendien 10 jaar geldig is. Dit kengetal heeft u nodig om de verhuur of verkoop van de woongelegenheid te kunnen publiceren (via immo, notaris, website, ...). 

EPB-attesten

Voor een recente nieuwbouw (en in uitzonderlijke gevallen ook bij zeer grondige renovatie), is het EPB-attest geldig als EPC-attest. Opgelet: dit geldt niet voor alle nieuwbouwwoningen en renovaties. Contacteer ons voor meer duidelijkheid hieromtrent.

Keuring van de elektriciteit

In het geval u een woning verkoopt die dateert van vóór 1 oktober 1981, dient er tevens een keuring van de elektriciteit te gebeuren. In het andere geval wordt verondersteld dat de installatie conform is en een geldig verslag aanwezig is.

Nood aan een EPC-attest voor verkoop en verhuur? Neem dan zeker even contact met ons op.